Cars 2

Cars 2 is de vervolg versie van Cars, welke voor het eerst een animatiefilm uitbracht in 2006. Cars was al 1 van de meest geavanceerde animatiefilms in 2006, en doet met de stevige graphics nog steeds haar naam aan. Zo ook in Cars 2.

Cars 2 is nog steeds razend populair, ondanks dat deze al een aantal jaar oud is, hij kwam namelijk al in Juni 2011 uit in de Verenigde staten, en een maand later bij ons in Nederland. Tot de dag van vandaag worden
zowel Cars als Cars 2 nog steeds regelmatig gekocht door consumenten, en is de interesse nog steeds zeer groot. De films zijn zowel populair bij kinderen als bij volwassenen.

Waar gaat cars 2 over ? 

Het verhaal gaat voornamelijk over de comeback van Lightning McQueen, die tot 4 keer toe de cup heeft gewonnen in de eerste film. In Cars 2 zou een grote race georganiseerd worden, maar McQueen wilde hier in eerste instantie niet aan mee doen totdat hij uitgedaagd werd door de Italiaanse fomule 1 wagen, en overgehaald door Takel. De eerste wedstrijd zal in Japan gehouden worden, waar hij dan ook samen met Takel heen gaat.

De race is er om biobrandstof te promoten, maar natuurlijk zijn de twee grootste olieleveranciers van de wereld hier niet blij mee waardoor ze deze race graag zouden saboteren. Het plan van deze olieleveranciers is, om de racewagens te laten ontploffen zodat het publiek zal denken dat biobrandstof niet veilig is. Deze snode plannen worden dan ook bij een aantal racewagens uitgevoerd, en dit zorgt uiteindelijk natuurlijk voor een hoop spanning en sensatie. Gelukkig weten Lightning McQueen en Takel het toch nog tot een goed einde te brengen.

Cars 2 is een spannende, maar vooral leuke film. De graphics zijn een ware traktatie voor het oog om naar te kijken, en dit maakt zowel Cars, als Cars 2 ook leuk voor volwassenen om er naar te kijken.