Welk e-commerce platform moet ik kiezen?

Het selecteren van het meest geschikte e-commerce platform is van essentieel belang voor het beheren en onderhouden van een e-commerce website. Het is één van de meest bepalende factoren voor zowel het succes als het falen van een online business. In dit artikel volgt er een beknopt overzicht van de meest populaire e-commerce platforms: Magento, OpenCart en WooCommerce.
Wanneer de website al gebruikt maakt van WordPress en je wilt snel een e-commerce element toevoegen aan de bestaande website is een WooCommerce plug-in waarschijnlijk de snelste en gemakkelijkste oplossing. Met een paar klikken is dit platform al aan je website gekoppeld. Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk en makkelijk in te voeren. Op het gebied van design kan je kiezen uit vele verschillende thema’s. Verder is één van de sterke punten dat het platform zeer ‘SEO vriendelijk’ is.
OpenCart een open source platform dat handmatig moet worden geïnstalleerd en gehost. Als je geen ervaring hebt met het ontwikkelen van websites kan de installatie al problemen opleveren. Het is daarom aan te raden om een OpenCart programmeur in te huren als je van plan bent dit platform te gebruiken. Hij kan je helpen met installeren van een aantal must have plug-ins. Qua design kan je met dit platform alle kanten op, het is namelijk helemaal zelf te maken. OpenCart heeft als sterk punt dat het kan werken met vele verschillende talen. 
Magento, ook een open source platform, is misschien wel het populairste van allemaal. Dit komt door de vele mogelijkheden die er zijn met dit platform. Tegelijkertijd kost het ook veel tijd om dit platform goed te lanceren. Een Magento programmeur is meestal dan ook niet overbodig. Maar wanneer het platform eenmaal geïnstalleerd is, is het vrij makkelijk te bedienen voor iedereen. Daarnaast heeft het platform vele verschillende functionaliteiten die van pas kunnen komen.